UTRINKI – SALON VINDEL 2018

16. oktober – Salon VinDel: vabilo ponudnikom

16. oktober – Salon VinDel: vabilo ponudnikom

Vinarji in ponudniki delikates, vabljeni k sodelovanju na XV. Salonu VinDel. Letošnji VinDel bo ponovno potekal na elitni lokaciji: Kazinska dvorana in preddverja Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. PRIJAVNI formular – prijave za razstavljavce so odprte....

Vabilo vinarjem: VinDel on Tour

Vabilo vinarjem: VinDel on Tour

VinDel on Tour letos znova na Poti med Krošnjami Pohorje – 14. julij in 15. avgust 2024 Vinarji in ponudniki delikates ter drugih dobrot, vabljeni k prijavi na letošnji VinDel on Tour, ki bo v nedeljo, 14. julija in na praznični torek 15. avgusta 2024, potekal na...

Vinski dogodki: rezervirajte datume – Save The Dates

Vinski dogodki: rezervirajte datume – Save The Dates

20. JUNIJ – Sommelier Selection SloVino mini FESTIVAL, Maribor 14. JULIJ – VinDel on Tour, Pot med krošnjami Pohorje, Rogla 15. AVGUST – VinDel on Tour, Pot med krošnjami Pohorje, Rogla 16. OKTOBER –  15. Salon VinDel, SNG Maribor Dodatne...

MEDNARODNI SALON VINA IN KULINARIKE

Salon VinDel mesto najstarejše trte sveta za en dan spremeni v prestolnico prefinjenih okusov.
Salon VinDel je predstava vinsko kulinarične odličnosti, ki v Maribor iz leta v leto privabi več razstavljavcev in več obiskovalcev ter uspešno vzpostavlja most med ponudniki in potrošniki kakovostnih okusov.
SloVino VinDel Academy, pod okriljem katerega se odvijajo izobraževalne vsebine in vodene pokušine presežkov, odlično dopolnjuje salonsko sejemsko dogajanje. Koncept pristne izkušnje osebnega srečanja z avtorji okusov mesto Stare trte za en dan spremeni v prestolnico izbranih okusov. Zvrstijo se strokovna srečanja sommelierjev profesionalcev in sommelierjev ljubiteljev. Le ti se mrežijo z vinarji, vinskimi kraljicami, vinskimi vitezi in ljubitelji vsega dobrega. Izjemna je povezanost in vpliv Salona VinDel na HoReCa sektor. VinDel je praznik okusov, ki običajen dan mnogim spremeni v najokusnejšega v letu.

Več…

Salon VinDel ponuja plejado najžlahtnejših okusov. Na pokušino se predstavi izjemna zbirka slovenske vinske odličnosti, dopolnjena z eminentnimi tujimi mirnimi in penečimi vini. VinDel ni le priložnost za srečanja z vinarji, temveč idealno okolje za informacije iz prve roke, neposredno od avtorjev, kreatorjev vinskih presežkov. V ospredju je kakovost.
VinDel je znan tudi po izjemno pestrem programu delikates višjega kakovostnega razreda, ki so na pokušnjo. Tukaj se najdejo izjemno okusne stvaritve, ki prepričajo še tako zahtevne sladokusce. Ponudniki visoke kakovosti prihajajo z vseh koncev.
Salon VinDel se je od leta 2008 dodobra zasidral na domačem vinsko kulinaričnem prizorišču. Kot svojevrsten podstat za dvig kulture vina in kulture omizja so ga prepoznali tako vrhunski vinarji in ponudniki delikates kot tudi stroka in gostinci ter konzumenti dobrot višjega kakovostnega razreda.
Uspešno se riše na mednarodne zemljevide kakovostnih vinsko kulinaričnih prireditev. Že uveljavljene prakse na poslovnem področju, kjer VinDel predstavlja most med ponudbo in potrošniki, vse bolj dopolnjuje tudi potencial in vpliv, ki ga tako velika prireditev zagotovo ima tudi na področju turizma.
Salon VinDel je v svojem bistvu zasnovan za dvig kulture vina in kulture omizja. Zavod SloVino čez vso leto aktivno izvaja programe za prenos vinsko kulinaričnih znanj in zagotovo je na tem področju opazen velik napredek.
Pomemben del VinDel-ovega komuniciranja z javnostmi je tudi publikacija SloVino Vinsko kulinarični trendi Slovenian Wine News, ki tradicionalno izide prav na Salonu VinDel, kjer vsi obiskovalci prejmejo brezplačen izvod.
Vabljeni, da soustvarjate Salon VinDel, sejemsko predstavo vinsko kulinarične odličnosti!

Dejan Baier
Zavod SloVino – SloVino Institute

POKROVITELJI