VinDel on Tour bo kot potujoča izpeljanka renomiranega Salona VinDel, mednarodnega salona vina in delikates, tokrat v obliki vinske tržnice potekal v naravi, na prostem. Gostila ga bo čudovita lokacija Pot med krošnjami Pohorje na Rogli. Pokušnje bodo potekale med krošnjami, saj se pot do impresivnega razglednega stolpa nahaja med smrekami, dvajset metrov nad tlemi. Ekskluzivni pokušnji bosta potekali tudi na vrhu razglednega stolpa. 

11. septembra 2021 bo Salon VinDel za en dan zapustil Maribor. Tokrat bo VinDel on Tour obiskal Pot med krošnjami Pohorjena Rogli. To bo priložnost za srečanja in druženje s kreatorji izbranih okusov. VinDel on Tour bo potekal v manjšem obsegu kot smo ga vajeni pri dosedanjih dvanajstih letnih izvedbah Salona VinDel v Mariboru, vendar nič manj prijetno in nič manj okusno. Srečanja z vinoljubi in sladokusci ter predvsem z avtorji okusov bodo tudi tokrat dodatna vrednost prireditve, ki slovi po izjemnem vzdušju in ogromno priložnostih za okušanje presežkov predvsem iz zbirke vinske odličnosti. VinDel tudi na gostovanju ohranja svoje bistvo in ostaja prireditev, zasnovana za dvig kulture vina in kulture omizja. Vse vinske degustacije bodo potekale iz ročno izdelanih kozarcev Steklarne Rogaška. Uradni vodi sta Radenska Naturelle in Radenska Classic. Prireditev bo popestrilo umetniško ustvarjanje kiparja Mladena Kralja.

Tudi tokrat bo poskrbljeno za varno pot do in z lokacije prireditve. Zagotovljen bo BREZPLAČEN avtobusni prevoz iz Maribora, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic in Zreč, ki bo obiskovalce pripeljal prav do vhoda na prireditev. Potrebna je le predhodna rezervacija sedežev do zapolnitve prostih mest na email: info@pohorje-turizem.comZa vstop na Pot med krošnjami Pohorje je potrebno plačati vstopnino. Za degustacijski vzorec izbranega okusa bo potrebno odšteti 1 €, kar je simbolična gesta v teh, za vinsko branžo, zahtevnih časih. Kavcija za ročno izdelane kozarce Steklarne Rogaška bo znašala 15 € in se bo v celoti vrnila ob vračilu kozarca.

VinDel on Tour ne bo zamenjal Salona VinDel v Mariboru, ampak ga le nadomešča, dokler veliko-formatnih vinsko kulinaričnih doživetij ne bo možno varno izpeljati. Upamo in verjamemo, da vam bomo lahko kmalu poslali vabilo tudi na salon, kot smo ga poznali do leta 2020. Do takrat pa skupaj uživajmo in nazdravljajmo v spremenjenem formatu VinDel on Tour na atraktivnih lokacijah z izbranimi ponudniki.

Vabljeni na Salon VinDel on Tour, ki vas bo z izbranimi okusi razvajal v soboto, 11. septembra 2021, med 10. in 18. uro na Poti med krošnjami Pohorje.

Press akreditacije na info@vindel.si

 

Dodatne informacije:
Dejan Baier, Zavod SloVino
dejan@baier.si
031 766 000

VinDel-partnerji